Gijs Staverman die NPO Radio 2 verlaat, om bij JOE aan de slag te gaan. Onder meer De Telegraaf en Patrick Kicken melden dat Gijs die overstap zou overwegen. Maar de Radio 2-dj zelf ontkent in alle toonaarden. “Ik heb nooit gesprekken met hun bazen gevoerd. Ik zit nog veel te lekker waar ik zit”, zegt hij tegen de krant.

Gijs stapte eind 2013 over van Qmusic, dat net als JOE eigendom is van DPG Media, naar Radio 2. Hij presenteerde er jarenlang het programma ‘Gijs 2.0’ tussen 12:00 en 14:00 uur, en sinds mei 2021 is hij twee uur later op Radio 2 te horen, met ‘Gijs 2.4’. Volgens De Telegraaf wordt Gijs ‘de laatste weken genoemd als dj die de overstap zou overwegen’.

Eerder deze maand werd duidelijk dat Radio 538-dj Dennis Ruyer de overstap maakt naar JOE, waar hij straks tussen 10:00 en 13:00 uur te horen is. Ook Coen en Sander vertrekken bij 538; zij gaan bij JOE de ochtendshow presenteren. Wie de middag- en avonduren gaat invullen op de nieuwe radiozender van DPG Media, is nog niet duidelijk.

Foto: KRO-NCRV