Dennis Ruyer maakt volgend jaar de overstap van Radio 538 naar JOE. Hij zal vanaf januari dagelijks van 10:00 tot 13:00 uur te horen zijn op de classicszender van DPG Media.

Dennis werkte in zijn radiocarrière twee keer een periode voor Radio Veronica en voor Radio 538. Hij heeft op zo ongeveer ieder dagdeel radio gemaakt, inclusief drive-time, maar het vaakst in de late ochtend. Ook bij JOE gaat hij dus dat tijdslot voor zijn rekening nemen.

Programmadirecteur Iwan Reuvekamp zegt in een persbericht: “We zijn trots dat Dennis voor JOE heeft gekozen en daarmee bijdraagt aan onze ambities. Met Dennis brengen wij, tussen de herkenbare JOE muziek, direct een vertrouwd stemgeluid. Met zijn jarenlange ervaring zal Dennis je tijdens de werkdagen verrassen met creatieve invalshoeken en muziek gedreven radio.”

Overstappers met contract

Op dit moment heeft Dennis Ruyer een weekendprogramma bij Radio 538. Tot twee weken geleden was hij op vrijdag, zaterdag en zondag te horen en was hij de presentator ‘538 Top 50’. Sinds september maakt hij een programma op zaterdag en zondag van 12:00 tot 15:00 uur en is de hitlijst overgenomen door Mark Labrand. Het gerucht ging al dat dit was om voor te sorteren op het vertrek van Dennis.

Dat Dennis pas in januari overstapt maakt ook meteen duidelijk wat het grote probleem is voor JOE op de korte termijn: dj’s die over willen stappen naar het nieuwe radiostation hebben allemaal lopende contracten en kunnen dus niet op korte termijn starten. De komende tijd zullen waarschijnlijk meer overstappers bekend worden. Voorlopig wordt de programmering van JOE gevuld door Daniël Smulders en drie weekendjocks van Qmusic.

Foto: Theun Herder / JOE

Vorig artikelRick van Velthuysen uit ochtend van Veronica, zender praat over toekomst met dj
Volgend artikel3FM maakt deepfake-videoclip voor Top 1003 van deze Eeuw