Home Landelijke radio Giel Beelen wilde helemaal stoppen met radio

Giel Beelen wilde helemaal stoppen met radio

Giel Beelen wilde in 2017, toen hij afscheid nam van 3FM, helemaal stoppen met radio. Dat bekende de dj vrijdag in ‘The Friday Move’ op BNR Nieuwsradio. “Ik wist zelf destijds echt honderd procent zeker dat ik ging stoppen met radio. Ik luisterde het zelf niet meer en er is gewoon een verandering van mediagebruik.”

Toch begon Giel te twijfelen. “Op het moment dat puntje bij paaltje kwam, en mijn laatste uitzending bij 3FM eraan kwam, dacht ik: kut. Wel leuk allemaal dat online, maar ik ga er nog geen geld mee verdienen. Vervolgens heb ik toch nog even een appje gestuurd naar degene die me ooit benaderd heeft voor Radio Veronica (Dave Minneboo, red.), zodat ik daar misschien een programmaatje in het weekend kon gaan doen.”

Rob Stenders

Volgens Giel was Radio Veronica destijds ook in gesprek met Rob Stenders. “Stenders zou de middag gaan doen, ik de ochtend. Uiteindelijk liep het net iets anders. Rob bracht het een beetje verkeerd op Radio 2. John de Mol boos, dus die hele deal ging niet door. Rob had het al besloten, dat is het kutte eraan.”

In augustus 2017 maakte deze site bekend dat Giel aan de slag ging bij Radio Veronica. “Met Rob in de middag was het wel een betere start geweest voor het station. Nu ben ik blij dat jij (Wilfred Genee red.) in de middag zit. Ik denk eigenlijk dat we nu pas echt begonnen zijn. Radio is slow business.”

Foto: Radio Veronica