Home Landelijke radio NPO 3FM Giel Beelen zwaait af bij 3FM: “Tijd voor nieuw avontuur”

Giel Beelen zwaait af bij 3FM: “Tijd voor nieuw avontuur”

Laatste uitzending van Giel op 3FM

Giel Beelen heeft zojuist in zijn laatste uitzending afscheid genomen van NPO 3FM. Na 20 jaar aan programma’s, waaronder ‘Beelen voor je Bek’, ‘Giel Hier’, ‘GigaGiel’, ‘Nachtegiel’ en de ochtendshow ‘GI:EL’ zwaait de dj af bij de popzender. Tegen de nieuwe ploeg die vanaf september de programmering van 3FM gaat vullen zei Beelen: “Volg je mediahart. Doe vooral niet wat de bazen zeggen. Het gaat goed komen met 3FM, dat weet ik zeker.”

Beelen blikte de laatste minuten van zijn uitzending terug op zijn carrière bij 3FM. “Ik ben op plekken geweest waar ik anders niet was gekomen. Uitzendingen in Kenia, Johannesburg, Glasgow. Die 20 jaar is een deel van m’n leven geweest, ik heb hier zo ontzettend veel plezier gehad.”

Eerlijke radio

De keuze om weg te gaan bij 3FM noemde Beelen ‘heel moeilijk’. “Radio is m’n lust en m’n leven. Uiteindelijk leek het me beter om te stoppen, omdat ik altijd eerlijke radio heb gemaakt. De laatste maanden was dat minder.” Kritiek op 3FM had Beelen ook. “Waarom is er niet een danceprogramma of geen rockprogramma? Het is er de tijd voor. Als publiek station moet je de veranderingen in mediagebruik grijpen.”

Over 20 jaar bij 3FM zei Beelen: “Ik weet dat ik soms best een rare kan zijn geweest. Maar het ging om één ding en dat was de liefde voor radio. We gingen samen voor het mooiste kunstwerkje dat we konden maken.”

Toekomst

Over zijn toekomstplannen liet Beelen de luisteraars in het ongewisse. “Maar”, zei de dj. “Ik ben door en door radio en ik houd van live-muziek, dus het moet wel heel gek lopen willen we elkaar niet nog tegenkomen.”

Beelen sloot af met ‘I Follow Rivers’ van Triggerfinger, het nummer dat de band jaren geleden in Beelens ochtendshow speelde en dat uitgroeide tot een grote hit. “3FM, ontzettend bedankt. Het is tijd voor een nieuw avontuur.”