Home Landelijke radio Giel Beelen wil ‘voor altijd’ ochtendradio blijven maken

Giel Beelen wil ‘voor altijd’ ochtendradio blijven maken

Giel Beelen wil voor altijd radio blijven maken in de ochtend. Dat zegt hij in een interview met NU.nl. "Ik wil voor altijd de 'morning man' blijven". Hij denkt er dus nog lang niet aan om te stoppen met zijn ochtendprogramma op 3FM, dat hij nu negen jaar maakt.

Volgens Beelen is het in de Verenigde Staten normaal dat dj's voor de rest van hun leven met ochtendshows op de radio blijven. "Ik hoop dat het voor mij ook zo gaat", vertelt hij. "In Amerika groei je op met iemand en ga je dood met iemand. Voor altijd de 'morning man', dat wil ik echt zijn."

Het programma is een succes volgens de dj van 36. "Het is gewoon zo dat onze cijfers er niet om liegen", zegt hij. "Dat wil niet zeggen dat het zo door blijft gaan, want er zijn wel gekkere dingen gebeurd. Maar nee, ik moet niet liegen… Ik heb geen angst voor de bezuinigingen."

Dat zijn omroep de VARA met BNN gaat fuseren zegt hem ook weinig. "Ik werk bij 3FM en zo spreken mensen mij aan op straat, dus voor mij is dit allemaal niks nieuws. Als dj's werken wij al gewoon bij 'één ding'. Alleen op onze loonstrookjes staan verschillende omroepen."

Vorig artikel538 en 100% NL gaan samen spotreclame verkopen
Volgend artikel26 radiostations via DAB+ te beluisteren