Home Landelijke radio 100% NL 538 en 100% NL gaan samen spotreclame verkopen

538 en 100% NL gaan samen spotreclame verkopen

De 538Groep en 100% NL gaan hun spotverkoop voor hun zenders 538, Slam!FM, Radio 10 en 100% NL samen doen in een gezamelijk saleshuis: ‘One Media Sales’. One Media Sales zal ook de spotverkoop verzorgen voor Efteling Radio en Sublime FM.

De stap voor het saleshuis is een logische voor de twee bedrijven want met de verkoop van Radio 10 naar 100% NL heeft de 538Groep een aandeel verkregen in de zenders van 100% NL. Efteling Radio komt op één van de DAB+kanalen van de 538Groep.

Roel Willemsen, Commercieel Directeur One Media Sales, ziet de samenwerking helemaal zitten: "Passie voor radio, merken en adverteerders. Bij One Media Sales staan we voor persoonlijke aandacht, deskundig advies en innovatie. Eén van onze belangrijkste drijfveren is de positie van het medium radio binnen de mediamix, samen met adverteerders, media- en reclamebureaus, te versterken."
 
One Media Sales zegt een verschuiving teweeg te brengen in radioland. "Het saleshuis krijgt een ijzersterk en groot team van zo’n dertig radioprofessionals dat zich dagelijks gaat bezighouden met de verkoop van radiozendtijd. Hiermee is het eerste saleshuis voor landelijke commerciële radio in Nederland een feit. In omliggende landen, zoals Duitsland en België, zijn saleshuizen al jarenlang een succesvolle factor in de markt."

Op de najaarspresentatie werd bekend gemaakt dat de overname van Radio 10 Gold door 100% NL nog niet afgerond is.