Home Landelijke radio Radio Veronica Giel Beelen wil Frank van der Lende op Radio Veronica

Giel Beelen wil Frank van der Lende op Radio Veronica

Giel Beelen

Als het aan Giel Beelen ligt, maakt Frank van der Lende de overstap naar Radio Veronica. “Ja, Giel zit echt te pushen”, zegt Frank tegen het AD. “We zijn goede maatjes en lunchten laatst nog samen. ‘Kom nou hierheen, Franky’, zei hij. Maar ja, wat moet ik daar? Misschien wordt het interessant als ze hun muziekkeuze wat jonger maken.”

Frank zegt zich meer thuis te voelen bij 3FM dan bij de commerciële radiozender. “Ik voel me toch echt een publieke omroep-man. Vind het heerlijk te kunnen doen wat ik wil. Die grote vrijheid hoef je bij een commercieel station niet te verwachten. Ik sluit voor de toekomst niets uit, hoor. Maar zoals ze bij Q en 538 steeds weer dezelfde muziek draaien? Daar heb ik echt geen zin in.”

Door het vertrek van Domien bij 3FM rekent Frank op een beter tijdslot op de publieke zender. “Ik vind dat 3FM me eigenlijk weer elke dag nodig heeft.”

Rob Stenders

Giel Beelen riep eerder ook dat hij Rob Stenders naar Radio Veronica wilde halen. Die wens leek in vervulling te gaan, toen Rob onlangs naar verluidt nagenoeg rond was met Talpa Radio, eigenaar van Radio Veronica. Toch liet Rob Talpa op het allerlaatste moment links liggen en koos hij ervoor om bij NPO Radio 2 te blijven.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM