Home Landelijke radio NPO 3FM Rob Janssen zendt wekenlang oud nieuwsbulletin uit op 3FM

Rob Janssen zendt wekenlang oud nieuwsbulletin uit op 3FM

Rob Janssen

Rob Janssen heeft de afgelopen weken in zijn nachtprogramma op NPO 3FM het nieuwsbulletin van de NOS vervangen door een bulletin van een paar jaar geleden. In de nacht van vrijdag op zaterdag was het oude nieuws om 2:00 of 3:00 uur te horen en het heeft weken geduurd voordat iemand het door had.

“In het kader van fake nieuws wilde ik bij wijze van experiment eens kijken hoe fake dat nieuws kan zijn voordat het iemand opvalt. In dit bulletin hoorde je onder andere dat president Obama mogelijk bij Nelson Mandela op bezoek gaat. Dat moet opvallen zou je zeggen”, aldus de dj.

Pas afgelopen vrijdagnacht kreeg de dj een bericht van een luisteraar die het op was gevallen dat het nieuws niet klopte. Dat het zo lang heeft geduurd voordat de actie werd opgemerkt, komt volgens Janssen niet doordat er niemand luistert. “Er wordt per app verder best veel gereageerd op die nachtshow, dus daar ligt het niet aan.”

De NOS is ontstemd zijn over de actie van Janssen. Een woordvoerder laat weten: “Wij hebben onze onvrede overgebracht aan de leiding van AVROTROS.”

Foto: Adriaan van de Polder