Home Landelijke radio Radio Veronica Giel Beelen onder vuur om uitspraken over kindermisbruik

Giel Beelen onder vuur om uitspraken over kindermisbruik

Giel Beelen is door het stof gegaan vanwege zijn uitspraken over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson. De dj zei gisteren op Radio Veronica dat het ‘vreselijk is wat hij gedaan heeft, maar dat er vreselijkere dingen zijn’. Vervolgens corrigeerde hij zichzelf snel: “Nee, ik moet het ook niet goed lullen, het is vreselijk.”

Beelen deed zijn uitspraken naar aanleiding van de documentaire Leaving Neverland, die vrijdagavond te zien was op NPO 3. Na de uitspraken van Giel kwam Radio Veronica met een statement. “In de ochtendshow begint Giel aan een poging om de eventuele daden van Michael Jackson te relativeren, echter komt hij zelf in zijn programma direct tot de conclusie dat dat niet kan. Wij delen die conclusie: zelfs het begin van relativering bij dit gevoelige onderwerp is verwerpelijk.”

Giel over vermeende misbruik Michael Jackson

‘Verwerpelijk’

Giel zegt in De Telegraaf spijt te hebben van zijn uitspraken. “Het is duidelijk geworden dat ik niet moet proberen mijn gedachten hardop te ordenen live op zender. Dan vraag je erom dat een gedeelte van die uitspraken een eigen leven gaat leiden. Kindermisbruik is verwerpelijk en elke vorm van relativering vind ik ongepast.”

Het is niet de eerste keer dat Giel onder vuur komt te liggen. Een boze Tim Knol die wegliep uit de studio nadat Giel een stripper voor hem had geregeld en apengeluiden maken bij Sylvana Simons kwam de dj op forse kritiek te staan.

En dan was er ook nog de jarenlange ophef over zijn vermeende topsalaris bij de publieke omroep en zijn rijbewijs dat diverse keren werd ingevorderd. Dat papiertje is hij nu kwijt.

Foto: Michel Schnater | VARA