Home Landelijke radio Sylvana Simons wilde niet tegenover Giel Beelen zitten

Sylvana Simons wilde niet tegenover Giel Beelen zitten

Giel Beelen

Sylvana Simons had geen zin om tegenover Giel Beelen te zitten, gisteravond in De Wereld Draait Door. Beelen was te gast bij Matthijs van Nieuwkerk om te praten over zijn radio-uitzending van afgelopen vrijdag. Daarin liet Beelen apengeluiden horen en riep hij vervolgens “Rustig Sylvana!”.

“De reden dat ik gisteravond niet tegenover Giel zat bij DWDD was niet wegens ziekte maar ‘wegens geen behoefte om met Giel te gaan zitten doen alsof dit over mij en/of hem gaat'”, zegt Sylvana Simons vandaag op Facebook.

Na de uitspraak van Beelen liepen de gemoederen hoog op. De dj maakte maandag in zijn ochtendshow excuses voor de misplaatste grap. Beelen noemde de opmerking ‘smakeloos’ en ging gisteravond bijna een kwartier lang door het stof in DWDD.

Ook bij 3FM zelf viel de opmerking totaal verkeerd. “Bij 3FM zijn de gemoederen hoog opgelopen en zijn we geschrokken van zijn uitspraak”, reageerde de zender maandag.

Rectificatie 3-11
In een eerder bericht maakte RadioFreak melding dat 3FM van Beelen zou eisen dat hij een petitie op zou zetten tegen racisme. Dat blijkt niet te kloppen: een opmerking van Van Nieuwkerk in DWDD werd onbewust onjuist geïnterpreteerd.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM