Michael Jackson mag van Nederlanders nog gewoon op de radio gedraaid worden. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van NPO 3FM. Afgelopen vrijdag werd de documentaire ‘Leaving Neverland’ uitgezonden waarin het verhaal wordt verteld van twee vermeende slachtoffers die door Michael Jackson als kind zouden zijn misbruikt.

Verschillende radiostations gaven aan te worstelen met de vraag of ze de muziek van de Amerikaanse artiest nog moesten uitzenden. Onder andere de regionale omroep NH Radio besloot daarop geen muziek meer van Michael Jackson meer uit te zenden.

68 procent van de 1832 ondervraagden geeft aan dat de documentaire geen effect heeft op hun beleving van de muziek van Michael Jackson. 40 procent geeft aan dat hun beeld van de persoon Michael Jackson niet is veranderd. 66 procent vindt dat de muziek van de artiest gewoon gedraaid kan worden. Onder 13-34 jaar is dit 68 procent, onder 35-49 jaar 72 procent en 50 jaar en ouder 64 procent.

De muziek van Michael Jackson is populair onder Nederlanders: 42 procent geeft aan wel eens naar zijn muziek te luisteren, 1 op de 10 wekelijks of vaker.

Giel Beelen

Veronica-dj Giel Beelen kwam gisteren nog onder vuur te liggen
vanwege uitspraken over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson.

Foto: Pixabay