Home Landelijke radio Giel Beelen over transfer Radio Veronica: “Had ik eerder moeten doen”

Giel Beelen over transfer Radio Veronica: “Had ik eerder moeten doen”

Giel Beelen, die nu ruim driekwart jaar te horen is op Radio Veronica, heeft het naar zijn zin bij de zender. “Achteraf denk je altijd: dat had ik eerder moeten doen”, zegt hij in gesprek met magazine FHM. “Het is zo lekker om bij een club te zitten die weet waarvoor ze staan. Niet dat ik op handen hoef worden gedragen, maar het is wel lekker dat ze dingen van me aannemen op het gebied van muziek en radio maken.”

Giel nam vorig jaar augustus na ruim 20 jaar afscheid van 3FM. In de periode voorafgaand aan zijn vertrek uitte hij regelmatig kritiek op de zender. “Als publiek station moet je de veranderingen in mediagebruik grijpen”, was een van zijn opmerkingen. Bij Talpa Radio, waar Radio Veronica onderdeel van is, ligt dat volgens Giel anders. “In mijn vorige werk liep ik af en toe tegen muren op. Hier wordt gedacht: ‘Wij maken content en dat serveren we op diverse manieren uit’.”

Veranderingen

Alle veranderingen in radioland, waaronder Edwin Evers die stopt in de ochtend, volgt Giel op de voet. “Het zou ook voor de ‘Veronica Ochtendshow’ veel kunnen betekenen, maar ik weet niet of er zo heel veel gaat veranderen. Als Edwin Evers zometeen is gestopt zal een deel van zijn vaste luisteraars misschien overstappen naar een andere radiozender, maar ik denk dat Frank Dane, Edwins opvolger bij 538, de nummer 1-positie wel behoudt. Of tenminste dat hij die plek zoals nu blijft delen met Radio 2.”

Giel: “Ik hoop natuurlijk wel dat er iets verandert, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik eigenlijk denk dat het allemaal wel meevalt. Iedereen was benieuwd naar wat er zou gebeuren als Evers zou stoppen, nu is het moment bijna daar en we gaan het zien.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven