Home Landelijke radio Gerard Timmer nieuwe directeur van de NOS

Gerard Timmer nieuwe directeur van de NOS

Gerard Timmer

Gerard Timmer wordt vanaf 1 mei de nieuwe baas van de NOS. Hij zal samen met zakelijk directeur Geert Hofman de directie van de NOS vormen.

Gerard Timmer: “De NOS is een prachtige organisatie, het hart van de journalistiek van Nederland, een betrouwbaar baken. Met de taak om het publiek te informeren met nieuws, sport en evenementen. Van buitengewoon belang. Dat verbindt ons land. En dat belang oefent een grote aantrekkingskracht op mij uit. Ik kijk er enorm naar uit om met mijn toekomstige NOS-collega’s verder te bouwen aan de kracht van deze omroep en de betekenis daarvan voor iedere Nederlander.”

In 1997 richtte Timmer samen met Bart de Graaff BNN op, de omroep waarvan hij tot 2006 voorzitter was. Tot oktober 2013 was hij directeur tv-programmering van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) als directeur tv-programmering. De afgelopen jaren was hij directeur van BNNVARA.

Hij vult het gat op dat Jan de Jong achterliet toen die directeur werd van Feyenoord. De Jong was sinds 2010 directeur van de NOS. Hij volgde bij Feyenoord Eric Gudde op.