Home Landelijke radio Gerard Timmer nieuwe algemeen directeur en voorzitter van BNN-VARA

Gerard Timmer nieuwe algemeen directeur en voorzitter van BNN-VARA

Gerard Timmer wordt de Algemeen Directeur/Voorzitter van BNN-VARA. De ledenvergadering heeft vandaag ingestemd met de voordracht van de Raad van Toezicht van de omroep. Timmer is de eerste Algemeen Directeur/Voorzitter van de fusieomroep en vormt vanaf 1 mei aanstaande samen met zakelijk directeur Marc Adriani en de nog te werven mediadirecteur de directie van BNN-VARA. Als gevolg van het vertrek van Frans Klein start voor deze laatste functie binnenkort de selectieprocedure. 

Timmer is geen onbekende van BNN-VARA. De afgelopen zes jaar was hij Directeur Video bij de Nederlandse Publieke Omroep en had hij intensief contact met beide omroepen. In 1997 richtte hij samen met Bart de Graaff BNN op, de omroep waarvan hij tot 2006 voorzitter was. Timmer: ‘Met een progressief, journalistiek en een uitgesproken jong geluid behoren VARA en BNN in mijn ogen tot de sterkste merken van de publieke omroep. Mijn affiniteit met de publieke omroep is nog altijd onverminderd groot. En dat geldt ook voor het geloof in de inhoudelijke kracht van deze fusieorganisatie. De vraag om daar mijn energie in te gaan steken sprak me direct aan.'

Zakelijk directeur Marc Adriani: "Dit is fantastisch nieuws voor BNN-VARA. We halen met Gerard Timmer een vrachtlading aan kennis en ervaring in huis. Hij kent de publieke omroep als geen ander en weet precies waar BNN en VARA voor staan. Hij is de aangewezen persoon om de omroep klaar te stomen voor de toekomst."

Wanda van Kerkvoorden, voorzitter Raad van Toezicht BNN-VARA: "We zijn zeer verheugd dat we Gerard Timmer als algemeen directeur hebben weten aan te trekken. Zijn visie op merkpositionering en ervaring met programmaontwikkeling bieden ons een krachtig uitgangspunt voor de toekomst. Wij zien in Gerard een algemeen directeur die met zijn verbindende eigenschappen effectief kan schakelen tussen korte en lange termijnbelangen, zonder de strategische uitgangspunten en het karakter van BNN-VARA uit het oog te verliezen."