Home Landelijke radio Jan de Jong nieuwe Algemeen Directeur NOS

Jan de Jong nieuwe Algemeen Directeur NOS


De Raad van Toezicht van de NOS heeft Jan de Jong (43) met ingang van 1 mei 2010 benoemd tot Algemeen Directeur. De Jong volgt Gerard Dielessen op, die na bijna zeven jaar zijn functie verruilt voor die van Algemeen Directeur bij NOC*NSF.

Jan de Jong studeerde politicologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en kwam in 1993 in dienst van de NOS. Sindsdien heeft hij diverse functies bekleed waaronder Hoofd Marketing & Communicatie. De laatste jaren was hij lid van de Directie.

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Toezicht van de NOS: “Het is de Raad van Toezicht een groot genoegen dat vandaag, na een positief advies van zowel de selectiecommissie als de OR, is besloten om Jan de Jong per 1 mei a.s. te benoemen tot Algemeen Directeur. Wij zijn bijzonder verheugd dat binnen de eigen organisatie een goede opvolger is gevonden van Gerard Dielessen en kijken uit naar de samenwerking met Jan. Wij wensen hem bijzonder veel succes in zijn nieuwe functie.”

Jan de Jong: “Ik ben bijzonder verheugd en vereerd met deze benoeming. Dit is een prachtige functie binnen een krachtig en dynamisch bedrijf. In 1993 ben ik als stagiaire begonnen en heb de organisatie in al haar facetten leren kennen. Ik durf dan ook met recht te zeggen: “Ich bin ein NOS-er.”

“In mijn nieuwe functie hoop ik een bijdrage te leveren aan een krachtige publieke omroep. Daar heeft de Nederlandse burger recht op. Essentieel onderdeel daarvan is een sterke onafhankelijke nieuwsvoorziening op alle belangrijke terreinen. Daar staat de NOS garant voor. Zo hoopt dit bedrijf het kloppend hart van een vitaal publiek bestel te blijven.”