Winfried Baijens gaat eens in de twee weken ‘Met Het Oog Op Morgen’ presenteren op NPO Radio 1. Hij zal om en om met Rob Trip de woensdagavond van het programma voor zijn rekening nemen. Winfried is de opvolger van Herman van der Zendt, die een half jaar geleden de NOS verliet om aan de slag te gaan bij KRO-NCRV. Zijn eerste uitzending is eind mei.

Radio maken is voor Winfried niet nieuw. Hij presenteerde jarenlang een programma op Radio 6 en heeft diverse Radio 1-programma’s gepresenteerd, waaronder ‘BNN Today’, ‘Kunststof’ en het ‘NOS Radio 1 Journaal’. Sinds 2015 is hij presentator van het ‘NOS Journaal’ op tv.

Winfried kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij ‘Met Het Oog Op Morgen’. In een persbericht zegt hij: “Noem me een nerd, maar ik luister al bijna mijn hele leven naar het Oog. Als kind probeerde ik na bedtijd zo lang mogelijk wakker te blijven door stiekem naar de radio te luisteren. Eerst Langs de Lijn en dan het Oog. De band met het programma is voor mij dus heel innig. Het voelt redelijk hallucinant dat ik nu zelf achter de microfoon mag kruipen. Zeker tussen al die bijzondere collega’s in.”

Foto: NOS