Home Landelijke radio Financiering voor ‘grootste kerstboom’ 2008 is rond

Financiering voor ‘grootste kerstboom’ 2008 is rond


De financiering voor de verlichting van de Gerbrandytoren rond de kerst is rond. Achteraf bezien heeft Stichting Kerstboom aanmerkelijk meer donateurs bijeen gekregen dan vrijdag was aangenomen. Toen was de stand nog 3218 donateurs. Bij de telling op zondag bleek dat het er 954 méér zijn, in totaal 4172. Daar komen naar verwachting nog een kleine 200 bij omdat de stichting nog een stapeltje niet goed ingevulde bonnen moet natrekken. Al met al komt het aantal donateurs voor het optuigen van de zendmast dichtbij de 4500 van vorig jaar.

Het is volgens voorzitter Ton Westland niet helemaal duidelijk waardoor de telling op zondag zoveel afweek van die op vrijdag. "Daar zijn diverse versies over. Maar die vind ik helemaal niet zo belangrijk. Wij zijn op het laatste moment in de gelukkige omstandigheid dat het financieel rond is, daarbij ook rekening houdend met onze eigen inschatting van de opbrengst van de kerstkaarten."

De 120 lampjes en een pieklicht in de 366,8 meter Gerbrandytoren gaan branden van 12 december tot en met 6 januari. Eerder zei zanger en presentator Gordon al toe een flinke bijdrage te leveren.

VolkerWessels Telecom begint deze week met het optuigen van de zendmast als kerstboom. Morgen worden de lampjes uit de opslag in de Flevopolder gehaald. Als het weer meezit begint het hijswerk donderdag. De mannen van VolkerWessels hebben ongeveer drie weken nodig om het werk voor elkaar te krijgen.