Frank van der Lende vindt dat hij niet een enorme radiodj-stem heeft. “Maar ik heb wel overtuiging. Het is vooral belangrijk dat je je eigen stijl hebt”, vertelt de 3FM-dj in de Amsterdamse De Brugkrant. “Ik ben een radiofan, ik hou van het medium. Je kunt dingen er zo mooi door verbeelden.”

Frank presenteert sinds september vorig jaar ‘De Bende van Van der Lende’ in de avonduren op 3FM. “Je bent niet alleen maar radio-dj tegenwoordig. Je bent eigenlijk een soort – onsexy term – 360 graden-mediamaker. Dat vind ik ook leuk, dat je impact kan hebben. Op Twitter deel ik fragmenten over mijn radioshow, maar geef ik ook mijn mening over actuele zaken.” De dj geeft eerlijk toe: “Kijk, het vak wat ik doe… ik hou wel van aandacht. Vroeger was je radio-dj en dat was dat. Nu moet je ook jezelf laten zien.”

Liefde voor Amsterdam

De 3FM-dj, die het in zijn radioprogramma vaak over Amsterdam heeft, zegt verliefd te zijn op de hoofdstad. “Iedereen in mijn familie is in Amsterdam geboren, mijn broer ook nog net. Ik heb Uithoorn in paspoort staan. Op mijn achttiende ben ik er snel naartoe verhuisd. Ik hou echt van deze stad. Ik begon anti-kraak in West, woonde in Geuzenveld en later op de Wallen.”

Tegenwoordig is Frank naar eigen zeggen meer van de rust: hij woont nu samen met zijn vriendin in de Indische Buurt, in stadsdeel Oost. “Ik vind het hier heerlijk. Ik merk dat ik veel minder in het centrum kom. De Javastraat zit bij mij om de hoek, die is heel leuk. Als ik naar een Hema wil, fiets ik naar klein-Almere: Oostpoort. Eyewish zit daar ook, ik heb lenzen. Handig, al grote ketens bij elkaar.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | NPO 3FM

Vorig artikelRadio 1 volgende week in het teken van podcasts
Volgend artikelNOS stopt met nieuwsbulletins op Radio 5