Home Landelijke radio Radio 1 volgende week in het teken van podcasts

Radio 1 volgende week in het teken van podcasts

podcast De Dag

NPO Radio 1 staat vanaf zondag een week in het teken van podcasts. Tijdens de Week van de Podcast is er in veschillende programma’s aandacht voor het on demand-aanbod waar de luisteraars uit kunnen kiezen.

“Uit recent onderzoek van Nationaal Luister Onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 10 mensen weleens naar podcasts luistert. Wie eenmaal deze vorm van on demand-luisteren heeft ontdekt, wordt vaak een intensieve gebruiker. Met onze themaweek willen we meer mensen kennis laten maken met podcasts”, zegt Wim Eikelboom, podcastcoördinator NPO Radio 1.

Nieuwe podcasts

Radio heeft zelf een aantal podcasts zoals De Brand in het Landhuis (NTR), Met Het Oog Op Morgen (NOS), De Krokante Leesmap (BNNVARA), de NOS Formule 1-Podcast en De Dag. Daar komt volgende week een aantal podcasts bij.

Bijvoorbeeld Ik was jou (Omroep MAX), een podcast van Owen Schumacher waarin hij mensen spreekt die hij in zijn tv-programma Koefnoen persifleerde. Tante Jos (KRO-NCRV) is een podcast op basis van een waargebeurd verhaal waarin vraagtekens worden geplaatst bij een verzetsheldin. En AVROTROS komt met een podcast met economische trucs en troeven voor een rijk leven: De Onzichtbare Hand.

Vorig artikelMattie en Marieke: We appen elkaar de hele dag
Volgend artikelFrank van der Lende over dj-zijn: “Ik heb overtuiging”