Frank Dane heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het plotselinge moeten stoppen met de ochtendshow op Radio 538. “Het kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel. Het was na Kerst, in de vakantie, en ik zou de volgende dag vertrekken naar Spanje. Ik werd gebeld met de vraag of ik naar Talpa wilde komen. We hebben gebeld en toen hoorde ik dat ze wilden stoppen met de ochtendshow”, aldus Frank in RTL Boulevard.

Waarom 538 abrupt de stekker uit zijn ochtendshow heeft getrokken, zegt Frank niet te weten. “De reden heb ik nog niet gehoord, behalve dat ze zeiden dat 538 een nieuwe fase in wilde gaan.” Het aanbod om door te gaan met het ochtendprogramma tot eind januari sloeg hij af. “Dat is een beetje alsof ik naar mijn eigen begrafenis ga. Daarom heb ik ook tegen Talpa gezegd: laat maar zo.”

Toekomst

De beslissing om te stoppen met de ochtendshow viel de radiomaker zwaar. “Ik ben het nog wel een beetje aan het verwerken allemaal. Het gaat wel oké, het gaat wel goed. Ik ben blij dat ik de deur even uit ben. Want ik zit een beetje werkloos thuis, een beetje duimen te draaien.”

Frank gaf aan dat hij nog tot eind dit jaar een contract heeft bij 538. “Ik ben op mijn achttiende begonnen bij 538, dus mijn hart ligt daar wel. En ik heb een team dat ik graag aan het werk zou willen houden. Er zijn heel wat belangen, maar het kan nog wel even gaan duren. Ik heb nog maar één gesprek gehad met Talpa over hoe nu verder.”

Foto: Radio 538 | William Rutten