Een nieuwe ochtendshow, een nieuwe middagshow en ook veel andere tijdsloten die van presentator wisselden: Radio 538 heeft het afgelopen jaar meermaals de programmering omgegooid. “Dat heeft wel als rommelig gevoeld”, zegt Frank Dane tegen De Telegraaf. “Dat is voor een radiostation nooit zo goed. Je wilt de luisteraar geven wat ze gewend zijn. Ik denk dat 538 wel zoekende is geweest.”

Ook Coen Swijnenberg, die eerder dit jaar uit de middag van 538 werd gehaald, uitte onlangs kritiek op de vele veranderingen bij de zender. Volgens Coen moet 538 waken voor een 3FM-scenario, doelend op de vele veranderingen bij die zender en de mede daardoor sterk gedaalde luistercijfers.

Rustiger vaarwater

“Er is natuurlijk veel veranderd en daardoor verandert er ook achter de schermen veel. Ik hoop dat dat het nu in rustiger vaarwater komt, want het was wat veel”, zegt Frank over alle veranderingen. Afgelopen maandag begon Frank, na een afwezigheid van acht maanden, met zijn nieuwe middagshow op 538.

Dat het radiolandschap nu zo in beweging is, valt ook Frank op. “Het is gek hoe radio heel erg lang stilstaat. Dan lijkt er niks te gebeuren en zit iedereen twintig jaar op z’n plekje. En in een keer gebeurt er veel.”

Volgens Frank kan 538 de weg omhoog vinden ‘door gewoon heel goede radio te maken’.

Foto: Radio 538