Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn vandaag voor de laatste keer te horen met hun dagelijkse ‘Coen & Sander Show’ op Radio 538. Na de zomervakantie wordt het programma alleen nog op vrijdag uitgezonden. “Ik snap goed dat er iets moet gebeuren, maar ik vind het een gevaarlijke keuze. Je moet waken voor een 3FM-scenario. Dat er te veel gekloot wordt en luisteraars de grip met de station kwijtraken”, zegt Coen in het AD.

538 zou Coen en Sander uit de dagelijkse middag hebben gehaald, omdat de zender een meer music driven programma wil. Sander: “Tsja, wij zijn allebei een groot muziekliefhebber, maar maken nu eenmaal een entertaining show. We houden ook van een kletspraatje. We geloven daar ook nog steeds in. Ik denk dat Radio 538 meer gebaat is bij stabiliteit.”

Coen wijst op de schommelingen in het programmaschema. “Afgelopen december veranderde de ochtendprogrammering, daarvoor de dag en nu ook de middag. Ik hoop van harte dat het wat oplevert, maar heel stabiel naar de luisteraar oogt dit natuurlijk niet.”

Benaderd door 3FM

Coen en Sander overwogen om te vertrekken bij Talpa, erkennen ze. Ook geeft Coen in de krant toe dat hij benaderd is door 3FM. “Maar dat heeft heel Hilversum toch benaderd? Ik ben de tel een beetje kwijtgeraakt.” De twee ontkennen dat de rek uit hun programma was. “Anders waren we niet doorgegaan op de vrijdagmiddag.”

Na de zomer is ‘De Coen & Sander Show’ alleen nog op vrijdagmiddag te horen. Coen krijgt daarnaast het lunchprogramma op Radio 538 en Sander gaat de middagshow op Radio Veronica presenteren.

Foto: Radio 538