Frank Dane gaat vanaf maandag 29 augustus de middagshow op Radio 538 presenteren. De dj is dan iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur te horen op 538. Dane volgt daarmee Coen en Sander op, die met ‘De Coen en Sander Show’ verhuizen naar vrijdagmiddag en los daarvan allebei een nieuw programma krijgen op Radio 538 en Radio Veronica.

“Toen ik 22 jaar geleden met radio begon was 538 mijn eerste grote liefde en vandaag kan ik bevestigen, oude liefde roest niet”, zegt Dane. Vanaf eind augustus ben ik weer thuis en dit keer met een geweldige middagshow. Ik kan niet wachten”. Frank gaat de middagshow samen met sidekick Jelte van der Goot presenteren.

Eind vorig jaar werd abrupt de stekker uit de ochtendshow van Frank Dane getrokken. “De reden heb ik nog niet gehoord, behalve dat ze zeiden dat 538 een nieuwe fase in wilde gaan”, zei hij daar toen over.

Nieuwe programmering

Coco Hermans, radiodirecteur van 538: “Frank behoort tot de top van Nederlandse radio-dj’s en bevat al sinds 2000 het 538-DNA. Ik ben blij om te melden dat we hem binnenkort weer op onze zender gaan horen. Met Wietze & Klaas, Coen en Frank in de dagprogrammering en Coen en Sander als start van je weekend brengen we onze luisteraars een ijzersterke programmering waar ik nu al naar uitkijk.”

In 2000 was Frank Dane als 18-jarige jongen voor het eerst te horen op de landelijke radio bij Radio 538. Na twee uitstapjes naar Yorin FM en 3FM in 2007 en 2010 is hij sindsdien te horen geweest op 538. In de lange geschiedenis van Frank bij 538 presenteerde hij onder andere een lunchprogramma en de vrijdagavondshow. Van 2019 tot en met 2021 presenteerde hij ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane’. Daarnaast is Frank regelmatig te zien als presentator en deskundige bij ‘RTL Boulevard’. 

Foto: William Rutten