Het vertrek van Edwin Evers heeft voor een daling in de luistercijfers van Radio 538 gezorgd. Niet zo gek, vindt nieuwe ochtendhost Frank Dane. “Het kon niet anders dan dat ik zou gaan inleveren. Als radio verandert, verlies je per definitie luisteraars. Radio is namelijk een gewoonteding. Ik schrik er dus ook niet van dat we omlaag zijn gegaan, ik ben alleen maar blij dat mensen niet massaal zijn weggerend”, vertelt hij in Playboy.

Frank presenteert nu ruim vier maanden de ochtendshow op Radio 538 en dat voelt ‘goed’, zo vertelt hij in het mannenmagazine. “Ik zit nog steeds fris achter de microfoon en ik kan oprecht zeggen dat het het leukste is wat ik ooit heb gedaan. Het weekend voelt bijna als een hinderlijke onderbreking van de week.”

Chemie

De 538-ochtendjock prijst zijn team. “Ik ken iedereen al jaren. Jelte en ik zijn op dezelfde dag bij Radio 538 aangenomen, achttien jaar geleden. Jelmer, Hannelore en Henk ken ik ook al vijftien jaar. Het gaat goed samen. (…) De chemie van de show moet bloeien en dat kost tijd. We laten ons sturen door de actualiteit, maar het moet ook leuk zijn als er niet zoveel nieuws is. Ik heb het idee dat we elke week beter worden.”

Hoewel 538 aan luisteraars heeft ingeleverd, is de zender nog steeds marktleider in de ochtenduren. Is dat over een jaar nog steeds zo? “Dat zou ik oprecht niet weten”, antwoordt Frank. “Het verbaast me dat we nu nog steeds de grootste zijn. Maar ik ben er natuurlijk wel blij mee! Ik denk dat na het stoppen van Evers iedereen het idee had dat het speelveld weer helemaal op nul stond en dat alles kon gebeuren.”

Het hele interview in Playboy is hier te lezen (betaald, via Blendle)

Foto: Radio 538 | William Rutten