Home Landelijke radio Forum: programma’s Gordon en Jensen moeten groeien

Forum: programma’s Gordon en Jensen moeten groeien

Noordzee FM heeft vandaag het roer omgegooit. Met Gordon en Jensen heeft het station twee nieuwe dj’s binnengehaald. Op ons RadioForum werd druk gepraat over deze nieuwe programma’s. Hieronder een kleine samenvatting van de meningen.

De nieuwe programma’s van Noordzee FM zijn over het algemeen negatief ontvangen door de bezoekers van ons RadioForum. Al zeggen velen erbij dat de programma’s nog moeten groeien.

Vooral het nieuwe ochtendprogramma van Gordon werd slecht bevonden. Hai Hai en Rvanbracht luisterden en vonden er maar weinig aan. “Ik vond Gordon in de tijd bij 538 al weinig maar wat ik tot nu toe heb gehoord vind ik niet echt dat je zegt: elke ochtend om 6 uur stem ik af op Noordzee FM”, zegt Hai Hai. “En het format is al helemaal oude wijn in nieuwe zakken”, voegt Rvanbracht daaraan toe. Digger gaat met hun mee. “Pfff… ik vind die “Goedemooorrgguuuhhhh, wakkuuuur worduuuhhhh” van Gordon nu al irritant… maar goed, ik zal de komende weken regelmatig luisteren om een goed oordeel te vormen…” En die uitspraken irriteerde meerdere mensen. “Gordon is uitermate irritant met dat GOEIEMORGUUH. Tot nu toe is het enige moment dat ik een glimlach op m’n gezicht kreeg het moment toen ze Koos Alberts aan de lijn en er iemand schaterlachte wanneer hij vertelde over ‘stoffen uit z’n neus'”, aldus Smoke. Radiohead was ook duidelijk: “het klonk alsof een verzetsstrijder met zijn zelf gemaakte zender naar Engeland probeert te zenden.”

De muziek was voor veel mensen het grootste bezwaar. “De muziek is wat sufjes. Veel popballads afgewisseld met wat “stevigere” recente hits”, zegt Smoke. Vooral EA ergerde zich aan de muziek. “Ik had zeker wel wat verandering in het format verwacht. Ik dacht zelf meer aan een soort van HOT AC format met meer popliedjes maar dat valt nog bedroevend tegen. De Atomic Kittens en Shania Twain’s van deze wereld zijn nog steeds niet van de lucht op deze zender. Yorin FM en SkyRadio draaien zelfs nog gevarieerder dan deze zender. Het voegt nog steeds helemaal niets toe en met alleen een nieuwe programmering red je het niet, dat zijn de harde feiten…”.

Maar toch zijn er ook positieve geluiden te horen. “Ik vond het op zich best een leuk programma. Ze zijn natuurlijk nog niet zo op elkaar ingespeeld maar dat komt natuurlijk doordat dit hun eerste programma samen was. Ik denk dat Timon dan misschien ook wat spraakzamer wordt. Hij was toch eerder met ‘Het Avontuur’ erg leuk en goed”, zegt Rik. Ook RadioRobbie was tevreden. “Vond het wel ok, ze moeten nog ff aan elkaar wennen dat hoorde je duidelijk. Misschien kwam dat ook wel omdat Vanessa vanmorgen uitviel (ff schrikken natuurlijk als je met 120 een paar keer over de kop gaat).”

‘Een robbertje Jensen’

Over de eerste uitzending van dj Robert Jensen zijn de meningen wat positiever. “Ik had wel iets spetterenders verwacht. Het is allemaal net wel/net niet. En de muziek inderdaad 100% niet. Ik denk overigens dat het met het programma wel goed komt hoor. Alleen dat geluid…”, zegt Jimboe. En Wouter is hier een stuk positiever: “Ik moet zeggen: het valt me niet tegen. Moest net wel ff hardop lachen om die opmerking met Kim Holland dat ie nu eindelijk z`n ochtenderectie eens kan waarmaken. Ik heb zo het idee dat hij hier veel beter op z`n plaats is dan in de ochtend. Alleen de muziek nog een beetje aanpassen en dan wordt de show weer top”.

Smoke blijft daarentegen kritisch. “Ik vind het eerlijk gezegd een beetje zorgwekkend dat tot nu de hele show alleen maar bestaat uit gigantisch veel muziek en wat flauwe gesprekjes met mensen als Marco Borsato, de walgelijke Kim Holland en André Van Duin.” Ook f1sven is niet helemaal blij met het nieuwe programma. “Ik was een regelmatige luisteraar van Jensen op Yorin, maar vindt hem zo irritant doen en Emile Ratelband onderuit halen en ik vind als hij langer mag praten op een zender (wat hij bij Yorin FM deed) veel beter tot zijn recht komt!” Hai Hai doet zelfs een harstochtelijke oproep aan Ruud de Wild: “Ik vind er weinig aan. Helaas had er veel van gehoopt, maar hoop nu dat Ruud snel terug komt zodat ik weer naar een erg leuke middag show kan luisteren. Ruud we hebben je nodig!!!”

Digger blijft toch een Yorin FM fan, al kan Jensen bij hem niet meer stuk. “Helden komen en gaan… Radioheld Robert Jensen is weer terug… op Noordzee FM ! Net het laatste uur gehoord en het is weer ouderwets lekker veel gelul, met scherpe grappen er tussendoor… heerlijk. Verbeterpunten zitten in het geluid (beetje dof, alsof ze vanuit een blik presenteren) en de muziek (iets meer pit)…

Praat ook mee via www.radioforum.nl.