Home Landelijke radio Florent Luyckx: minder alternatieve muziek op 3FM

Florent Luyckx: minder alternatieve muziek op 3FM

Florent Luyckx, de nieuwe zendercoördinator van 3FM, vindt dat er minder alternatieve muziek te horen moet zijn op de radio en er personalities genoeg op de radio zijn. Dat zei hij in een interview aan het VPRO-programma 3voor12.

Hij vind dat de keuze voor muziek maar aangepast moet worden. “Het is de taak van ons als publieke omroep om ook een podium te bieden voor alternatieve popmuziek. Alleen is het nu alleen maar alternatieve popmuziek en alternatieve dance. Dat is mij te eenzijdig. Het zou mooi zijn als je bijvoorbeeld ook alternatieve R&B en alternatieve hiphop een plek kan geven.”

De personality radio mag van de nieuwe zendercoordinator wel een tandje terug: “Ik ben zelf een fan van personality radio. We hebben twee presentatoren die het heel goed kunnen en op dit moment ook op de goede uren zitten. Maar met de mensen die er tussen zitten hoop ik te kunnen overtuigen dat de luisteraar niet zit te wachten op de hele dag pratende hoofden.”

De zendercoördinator wil graag dit jaar nog schoon schip maken bij 3FM. En is niet bang om wat mensen te gaan vervangen. Namen wil hij nog niet noemen maar volgens geruchten zou Isabelle op de schopstoel zitten, zelf ontkent hij dit.