Home Regionale radio Sjaak Bral terug met dagelijks programma op de radio

Sjaak Bral terug met dagelijks programma op de radio

Omroep West

Sjaak Bral keert 3 april terug op de radio. Hij gaat het lunchprogramma ‘Broodje Bral’ presenteren tussen 12:00 en 14:00 uur op Radio West. “Broodje Bral wordt een lunchprogramma met nieuws waarin de persoon Sjaak Bral centraal staat. Steekwoorden daarbij zijn ondeugend, stoer, opzienbarend, kalmerend, swingend, spitsvondig, verhelderend, verbazend, gekscherend, gezellig, klokkenluidend, krachtig, aaibaar, ad rem en vooral: vol gas”, aldus de regionale omroep.

De Hagenees maakte eerder hetzelfde programma op Noordzee FM, de voorloper van Q-music, in 2004 en 2005. Daarnaast was hij jarenlang columnist op Radio West en Radio Veronica en werkte hij mee aan uiteenlopende prorgamma’s. “Vreemd genoeg heb ik de afgelopen jaren bij Radio West zo’n beetje alles gedaan wat een mens maar kan: reportages, columns, live-verslag, documentaires, noem maar op. Behalve een echt éigen programma”, vertelt Bral over zijn terugkeer op de radio.

“Radio West wint aan luisteraars, wint aan populariteit. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van deze club enthousiaste radiomakers. Ik heb de luisteraars van Radio West heel erg gemist, ik weet dat dit wederzijds is. Voortaan doen we samen tijdens de lunch een broodje en dat smaakt nu al naar meer.”

Adjunct-hoofdredacteur Henk Ruijl is opgetogen over de komst van Bral: “In Sjaak Bral hebben we straks een theatermaker, columnist, cabaretier, conferencier en alleskunner in huis die op de radio vlammend, vertederend en vrolijk zal zijn. Met passie voor wat er bij ons gebeurt, van Den Haag en Leiden tot alles in en rond Gouda, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer. Met een gulle lach – vrolijk en super-actueel. We zijn trots, blij en verwachtingsvol nu Sjaak zich bij ons radioteam voegt.”

Broodje Bral vervangt het programma SuperDebby met Debby Roukens. Deze succesvolle presentatrice gaat tussen 14:00 en 16:00 uur een radioprogramma presenteren waarin muziek centraal staat.