Home Landelijke radio NPO Radio 2 Jurre Bosman: “Sombere stemming bij Radio 2 omgeslagen”

Jurre Bosman: “Sombere stemming bij Radio 2 omgeslagen”

Volgens Jurre Bosman is de sombere stemming die een tijdlang bij NPO Radio 2 heerste, omgeslagen. Bosman volgde in oktober 2014 Kees Toering op als zendermanager van NPO Radio 2. “Toen ik aan de slag ging bij Radio 2, heb ik met veel betrokkenen gesproken. De conclusie was dat iedereen min of meer radio zat te maken voor zijn ouders. Mijn ouders, eind zestig, luisteren ook al dertig jaar naar Radio 2. Als je niets verandert, groei je mee met je publiek”, zegt Bosman vandaag in De Volkskrant.

Bosman wilde naar eigen zeggen een nieuw publiek trekken zonder de trouwe luisteraars weg te jagen. “Dat is gelukt”, aldus Bosman, die binnenkort stopt met zijn functie als zendermanager bij NPO Radio 2 en 5. Onlangs werd bekend dat Bosman de nieuwe directeur radio van de NPO is geworden. Hij blijft zendermanager bij beide radiostations totdat er een nieuwe zenderbaas is gevonden.

Onder Bosman werden de afgelopen jaren veel grote radio-dj’s aangetrokken, waaronder Gerard Ekdom, Rob Stenders en Ruud de Wild. “We mikken niet op grote namen, maar wel op vakmanschap en liefde voor muziek”, aldus Bosman. Over het salaris van Gerard Ekdom, dat naar verluidt op 288.000 euro per jaar ligt, zegt de zendermanager: “Daar kan ik niets over zeggen, omwille van de privacy. Wel is het zo dat een aantal dj’s bij een commerciële zender meer zou kunnen verdienen. Maar ze kiezen toch voor ons, om inhoudelijke redenen.”

Sjors Fröhlich noemde NPO Radio 2 vorige week nog ‘een commerciële muziekzender’. Bosman: “Wie dat zegt, luistert volgens mij niet goed. Wij maken toegankelijke radio, maar het gaat wel ergens over. Bij ons krijg je meer diepgang en maatschappelijke betrokkenheid dan op commerciële zenders. Zo sturen we binnenkort een dj naar de Nederlandse militairen in Mali.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2