Home Landelijke radio Overzicht: Talpa en TMG in één radiobedrijf

Overzicht: Talpa en TMG in één radiobedrijf

Logo Talpa en TMG

Talpa en TMG brengen de radiozenders onder in één radiobedrijf. Die fusie moet eind augustus afgerond zijn. Wat betekent dat en wat zijn de gevolgen? Een overzicht:

Januari 2016: Talpa en TMG kondigen een intensieve samenwerking aan. Daarmee worden Radio 538 en SLAM! (Talpa) en Radio Veronica en Sky Radio (TMG) één bedrijf.

Mei 2016: Talpa (Radio 538 en SLAM!) koopt Radio 10 en 100% NL (eigendom van RadioCorp). Talpa verkoopt SLAM! en 100% NL echter direct aan Oostenrijker Karl Habsburg, één van de oorspronkelijke eigenaren van RadioCorp. Talpa houdt daarmee Radio 538 en Radio 10 over.

Door de koop en verkoop van radiozenders en de samenwerking tussen TMG en Talpa, ontstaat er straks één radiobedrijf met de volgende radiozenders:

  • Radio 538
  • Radio 10
  • Radio Veronica
  • Sky Radio

Verhuizingen
De vier radiozenders worden naar verluidt allemaal gehuisvest in het 8.000 m2 grote pand van de 538 Groep aan de Bergweg 70 in Hilversum. SLAM! trekt in bij 100% NL, in het pand aan de Flevolaan in Naarden.

Samenwerking TMG en TalpaGevolgen
Radio 10 en 100% NL laten aan RadioFreak.nl weten dat de medewerkers nog geen idee hebben wat de overname van Talpa en de Oostenrijker voor hun baan betekent. Van twee medewerkers met een aflopend contract is al bekend geworden dat zij op straat komen te staan. Bij de andere radiozenders is ook nog niet alles duidelijk voor de medewerkers.

Verzet
De Persgroep, het moederbedrijf van Qmusic, gaat in verzet tegen de geplande samenwerking. De Persgroep vindt dat er door de geplande samenwerking een pact van concurrenten ontstaat waartegen de zender moet opboksen. Ook de STER heeft laten weten protest aan te zullen tekenen.

Afgerond
Talpa en TMG hopen eind deze maand het fusieproces te hebben afgerond. Talpa krijgt een belang van 77,15% en TMG een belang van 22,85% in het nieuwe radiobedrijf.