Home Landelijke radio Erik de Zwart nieuwe zenderbaas van Radio Veronica

Erik de Zwart nieuwe zenderbaas van Radio Veronica

Erik de Zwart is benoemd tot Station Director van Radio Veronica. Hij volgt daarmee Niels Hoogland op die het radiostation morgen verlaat. Dat heeft de Telegraaf Media Groep (TMG) bekendgemaakt. Het bedrijf is eigenaar van de Sky Radio Group, waaronder Radio Veronica weer valt.

Ook bij andere takken van TMG worden wijzigingen gedaan in het managment, zoals bij de regionale kranten. "TMG moet krachtig inspelen op de kansen in het snel veranderende medialandschap en tegelijkertijd de resultaten van de bedrijfsvoering verbeteren", stelt de pas nieuwe topman Geert-Jan van der Snoek van TMG. "Ook moet de bedrijfsvoering op orde worden gebracht en meer synergie worden behaald door samenwerking tussen mensen en bedrijfsonderdelen. Alle nieuw benoemde personen hebben veel ervaring in de mediawereld en binnen onze onderneming."

Het gaat al een tijdje niet zo goed met Radio Veronica. De luistercijfers zijn flink gedaald ondanks een nieuw ingezette koers. Na de komst van Niels Hoogland moesten verschillende dj's het veld ruimen. Onder andere Bart van Leeuwen en Luc van Rooij verdwenen van de zender en deze zomer moest ook Rob van Someren zijn spullen pakken. Er gingen geruchten dat meer dj's het station moeten verlaten of dit door de verandering in de leiding van het station doorgaat is nog onduidelijk.

Erik de Zwart is al sinds 2007 verbonden aan Radio Veronica, als station voice en als dj van het programma Top 40 Hitdossier. Hij heeft al ruime ervaring in het leiden van radiozenders. Zo was hij tot eind 2002 baas bij Radio 538 en daarna bij Noordzee FM.

Vorig artikel‘Radio 2 stopt met Gouden Uren’
Volgend artikelQ-music start met nieuw seizoen Q-college