Home Landelijke radio Erik de Zwart en Lex Harding werken aan nieuw radio-avontuur

Erik de Zwart en Lex Harding werken aan nieuw radio-avontuur

Voormalig Radio 538 en Noordzee FM baas Erik de Zwart en Lex Harding, mede eigenaar van Slam!FM, gaan samen een nieuw radio-avontuur aan. Dat zegt De Zwart in Nieuwe Revu. “Lex en ik kennen elkaar 27 jaar en hebben veel leuks gedaan samen: Veronica, 538, TMF. We zijn in gesprek om iets te ontwikkelen. Maar niet zoals bij 538, want daar hadden we met meerdere aandeelhouders te maken. Daar heb ik geen zin meer in. Als je linksaf wil, moet dat meteen kunnen. Niet dat je eerst de goedkeuring van anderen moet vragen.”

Wat de twee precies gaan doen wil hij niet zeggen. “Ik ben namelijk een hele goede dj: die weet wanneer hij zijn mond moet houden.” Ook op de vraag of ze Slam!FM tot iets nieuws gaan omvormen, blijft hij stil. “Ik zeg niks.”

De Zwart vertelt ook over het debacle Noordzee FM. Daar was hij radio-directeur. “Het begon aan te slaan in de doelgroep”, zegt De Zwart over het RTL Boulevard-achtige format. “Maar de luisteraar voor je winnen vergt geduld. Dat had John de Mol niet. […] John had nooit aan Noordzee moeten beginnen, hij had meteen 538 moeten kopen. Maar toen ik bij Talpa kwam, had-ie Noorzee ineens al.”

Erik de Zwart had ook liever Robert Jensen niet bij de zender gehad. “Jensen was niet mijn keus. Ik wilde rustig bouwen. Maar John wilde alles in één keer doen. Daar zit afbraakrisico in. Gordon en Jensen konden elkaar niet uitstaan. Jensen maakte van zijn toko een eigen eiland. Tot en met het dichttrekken van de luxaflex, waardoor je de studio niet in kon kijken.”

Maar rancune tegenover Jensen heeft Erik de Zwart niet. “Al verdient hij een standbeeld op het Mediapark omdat hij twee keer dezelfde zender om zeep heeft geholpen. Toch knap.”

Hij vertelt ook over zijn vermeende drugsgebruik. Mensen zouden hem niet alleen ‘De Wit’ noemen vanwege zijn vroegere dj-naam Paul de Wit. “Luister, ik ben nooit zo’n snuivertje geweest. Ik heb weleens een snuiffie gebprobeerd, maar ik word er nog drukker van dan ik al ben en ga er teveel van zuipen.”

Vorig artikelWillem van Kooten start eigen radiostation op internet
Volgend artikelHoorspel over Ollie B. Bommel morgen van start