Home Landelijke radio Willem van Kooten start eigen radiostation op internet

Willem van Kooten start eigen radiostation op internet

Willem van Kooten start binnenkort met zijn eigen radiostation op internet. Dat zegt hij in Broadcast Magazine. De zender moet ‘Joost FM’ gaan heten, verwijzend naar zijn dj-naam Joost den Draaijer. “Joost FM gaat oude programma’s uitzenden”, zo zegt hij. Van Kooten is een van de initiatiefnemers van het nieuwe Beeld en Geluid. “Han Peekel en ik zijn twintig jaar geleden gaan zeiken in Den Haag. We vroegen om geld voor het conserveren en tegenwoordig digitaliseren van programma’s.” Hij wil ook gaan uitzoeken wat omroepen nog aan uitzendingen van hem hebben liggen.

Naast Joost FM zijn er geen radio-initiatieven meer te verwachten van Van Kooten. “Daar heb ik geen zin meer in. Dit land heb ik opgegeven. Volledig. Het is in zwaar verval en wordt slecht geregeerd.” De oprichter van het al snel ter zielen gegane Cable One en de zenders van Arrow haalt in het interview hard uit naar Sky Radio. “Wat betekent Sky Radio voor de Nederlandse muziek? Nul. Ja, ze draaien wel Borsato, omdat die nu groot is. Als het niet meer hoeft. […] In Nederland hebben we een afwijking, de Engelse ziekte noem ik het. Wat je van ver haalt, is lekker.” Hij doelt hiermee ook op het feit dat Nederlandse radiozenders in het begin geen FM-frequentie kregen, terwijl buitenlandse zenders als Sky Radio hun gang konden gaan.

Internetradio vindt hij een goede ontwikkeling. “De overheid wordt overruled aan alle kantenl; links en rechts ingehaald. Wie dat wil, heeft nu zijn eigen zender dankzij streaming audio en dat soort technieken. Zoals ik al twintig jaar roep: iedere Nederlander zijn eigen zender. Fantastisch.”

Naast het nieuwe radiostation is Van Kooten ook bezig een boek te schrijven over zijn loopbaan dat ‘De avonturen van Joost’ moet gaan heten.

Vorig artikelGiel Beelen geeft seks weg op de radio
Volgend artikelErik de Zwart en Lex Harding werken aan nieuw radio-avontuur