Home Landelijke radio Hoorspel over Ollie B. Bommel morgen van start

Hoorspel over Ollie B. Bommel morgen van start

Het hoorspel over Ollie B. Bommel gaat morgen van start. De serie zal dagelijks te horen zijn op Radio 1 en de Concertzender en gaat ruim twee jaar lopen. Aan het hoorspel in 440 delen, dat gebaseerd is op de 75 verhalen van Marten Toonder, werken de beste Nederlandse acteurs mee.

Mark Rietman vertolkt Bommel, Jacob Derwig is Tom Poes en Krijn ter Braak is butler Joost. Andere klinkende namen zijn Jacqueline Blom, Porgy Franssen, Roeland Fernhout, Cas Enklaar, Joop Keesmaat en Hans Dagelet.

Er be¬staat een lijst van 48 titels die Toonder als zijn beste verhalen beschouwde. Die 48 vormen de ruggengraat van de selectie.

Regisseur Peter te Nuyl: ”We zochten geen beer, we zochten een heer”, zegt hij over zijn hoofdrolspeler. “Tom Poes wordt vertolkt door Jacob Derwig, Krijn ter Braak speelt Joost. Andere acteurs zijn onder andere Jacqueline Blom, Porgy Franssen, Roeland Fernhout, Hans Dagelet, Cas Enklaar en Joop Keesmaat. Voor de volledige cast zie bijgaande lijst.

De serie zou eigenlijk 25 december van start gaan, maar werd half december uitgesteld. ‘Bommel’ is de opvolger van ‘Het Bureau’.

Vorig artikelErik de Zwart en Lex Harding werken aan nieuw radio-avontuur
Volgend artikelVeronica’s Top 590 van start met U2 op 1