Home Landelijke radio Eric Corton naar Tsjaad voor 3FM Serious Request

Eric Corton naar Tsjaad voor 3FM Serious Request

Eric Corton zal van 13 tot 19 december gewapend met digitale videocamera het Rode Kruis vluchtelingenkamp Tréguine bij Abeche in Tsjaad bezoeken. In dit kamp zitten ongeveer 17.000 vluchtelingen uit Darfur, Soedan. Eric zal daar spreken met vluchtelingen over hun situatie. Hij portretteert hulpverleners en kijkt wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een vluchtelingenkamp in dit gebied. Tijdens de 3FM Serious Request actie, van 20 tot en met 24 december, zal Eric uitgebreid verslag doen van zijn bevindingen.

Eric zal samen met een medewerker van het Nederlandse Rode Kruis reizen en in een vliegtuigje van de VN, dat maar een paar keer per week vliegt, naar het kamp in Tsjaad worden gebracht. Het Rode Kruis heeft het gehele management over het kamp Tréguine bij Abeché. Dit betekent de zorg voor water en eten, voor latrines en slaapplaatsen en natuurlijk de medische zorg voor de 17.000 bewoners van het kamp. In Tsjaad zijn 11 kampen om de 200.000 vluchtelingen uit Soedan op te vangen.

Met 3FM Serious Request willen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis zoveel mogelijk geld op halen voor een noodhospitaal van het Rode Kruis in Darfur, Soedan. In deze week voor Kerst wordt op de Neude een speciale 3FM studio gebouwd voor Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes. Zij verzorgen van daaruit 5 dagen lang 24-uur per dag alle radio-uitzendingen van 3FM. En om te voelen hoe het is om geen eten te hebben, eten de DJ’s gedurende de hele week ook niets! Luisteraars kunnen geld bieden op plaatjes, airtime en gesigneerde goodies. In principe zendt 3FM alles uit zolang er maar voor betaald wordt!