Home Landelijke radio Wereldomroep wint internationale prijs

Wereldomroep wint internationale prijs

De Mexicaanse Vereniging voor Journalisten heeft aan de Latijns-Amerikaanse afdeling van de Wereldomroep de prijs toegekend voor het Beste Internationale Radiostation op het gebied van Journalistieke Berichtgeving. Met deze prijs beloont de vereniging het belangrijke journalistieke werk dat de Wereldomroep verricht.

De jury kende de prijs toe aan de Wereldomroep vanwege de objectieve en onpartijdige berichtgeving, waarmee de vrijheid van meningsuiting volledig wordt gerespecteerd. De Latijns-Amerikaanse afdeling informeert over de gebeurtenissen in Latijns-Amerika en de wereld en brengt daarbij niet alleen het nieuws, maar ook diepgaande beschouwingen. De berichtgeving over controversiële gebeurtenissen, zoals de staking in Venezuela of het referendum over President Chávez, was zeer onpartijdig, luidde het jury-oordeel.

De Mexicaanse Vereniging van Journalisten is 52 jaar geleden in het leven geroepen. Jaarlijks worden in verschillende categorieën journalistieke prijzen uitgereikt. Hiermee wil de vereniging de objectiviteit in de journalistiek stimuleren. Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden. De Vereniging is onafhankelijk en ontvangt geen subsidie van de staat of van politieke partijen. Dit jaar is het de eerste keer dat de Vereniging een prijs uitreikt voor het beste internationale radiostation.