Eric Corton is met ingang van maandag 29 augustus elke werkdag te horen op KINK met het programma ‘Het Beste Uit De KINK 1500’. De dj laat daarin elke dag om 10:00 uur een selectie horen van de nummers uit deze jaarlijkse door de KINK-luisteraars samengestelde lijst met alternatieve tracks. Het programma van Tessa Mol wordt hierdoor een uurtje korter, van 11:00 tot 13:00 uur.

“Ik kijk er enorm naar uit om de KINK-luisteraar iedere dag te mogen trakteren op de allerbeste songs uit de KINK 1500”, aldus Eric. “Mijn programma in het weekend was al tof, maar iedere dag op deze zender te zijn is een voorrecht en groot plezier.”

Weekend

Tot nu toe was de dj te horen in het weekend van KINK en op vrijdagmiddag, samen met Michiel Veenstra in ‘Vrijdag CorVee’. Dat programma blijft bestaan, maar verhuist naar de vrijdagavond van 19 tot 21 uur. In het weekend schuiven DJ’s Jim Vorwald, Mick Hummel en Lars Wijnhoven op naar de blokken 12-15, 15-18 en 18-21 uur.

“Ik ben heel blij dat Eric kiest voor een nog grotere rol bij KINK”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. “Zijn tomeloze liefde voor muziek en heerlijke stemgeluid is vanaf nu de best denkbare start van de werkdag.”

3FM en NPO Radio 1

Eric Corton presenteerde voor 3FM jarenlang programma’s als ‘3voor12 Radio’ en ‘That’s Live’. Ook was hij de vaste stem van de zender. Na zijn periode bij 3FM, presenteerde Eric op NPO Radio 1 ‘De Nieuws BV’. Naast dj, is Eric ook presentator en schrijver.

Foto: Jessie Kamp