Eric Corton heeft zijn eerste, eigen roman uitgebracht, iets wat al zo’n twintig jaar een langgekoesterde wens was van de KINK-dj. Het fictieve verhaal in het boek ‘Mist’ is voor een deel gebaseerd op ervaringen uit zijn eigen leven.

In ‘Mist’ drinkt het personage Louis Koch grote hoeveelheden alcohol, waardoor herinneringen vervagen. Als filmmaker wordt hij op de première benaderd door een jonge vrouw die beweert dat het verhaal van de film overeenkomt met de onopgeloste moord op haar moeder, jaren geleden. Maar door de alcohol weet Louis niet meer wat wel en niet gebeurd is.

Ook Eric was jarenlang een stevige drinker. Vijf jaar geleden besloot hij om alle alcohol uit zijn leven te verbannen. De radiomaker ging veel sporten en heeft sindsdien naar eigen zeggen geen druppel meer gedronken.

Radiomaker

Eric was jarenlang te horen op NPO 3FM en daarna op NPO Radio 1. Voor 3FM Serious Request reisde hij naar conflictgebieden, waar hij jarenlang reportages maakte die hij tijdens het Glazen Huis liet horen. Tegenwoordig is de dj op vrijdag en op beide weekenddagen op KINK te horen.

Het boek ‘Mist’ is onder meer via deze link te bestellen.

Foto: Jessie Kamp