Home Landelijke radio EO schrapt 25+-conferenties

EO schrapt 25+-conferenties

De Evangelische Omroep gaat de 25+-conferenties schrappen, dit schrijft Villamedia dat zich baseert op het Nederlands Dagblad. Volgens de omroep gaat het om een bezuinigingsmaatregel. De drie conferenties die voor dit seizoen gepland staan, gaan wel gewoon door. Als het aan de EO ligt, komt er ook daarna geen eind aan het 25+-werk, maar kan het voortbestaan onder de vlag van een andere organisatie.

De conferenties voor 25-plussers zijn al jarenlang een succes. Er komen per keer zo’n vijfhonderd mensen op af. “Daarom willen we ons er graag voor inspannen dat het werk wordt voortgezet. Maar de gesprekken daarover moeten nog beginnen”, zegt EO-directeur Henk Hagoort. Hij suggereert dat vrijwilligers die nu actief zijn bij de conferenties een organisatie zouden kunnen oprichten.

Vanwege bezuinigingen sneed de EO al eerder in radioprogramma’s en internetactiviteiten. Nu ontkomt ook een activiteit die gericht is op de eigen achterban niet aan de bezuinigingsgolf. Voor de EO-activiteiten zijn 25-plussers niet als primaire doelgroep aangewezen, zegt Hagoort. De omroep richt zich vooral op kinderen, jongeren en vrouwen. “Die groepen willen we multimediaal bereiken, dus niet alleen met radio en tv maar ook met bladen en activiteiten”, aldus Hagoort. “Dat doen we voor 25-plussers niet. We moeten nu eenmaal keuzes maken. Wat we doen, willen we goed doen.”

Andere activiteiten, zoals de koffieochtenden en de Nederland Zingt-dag, blijven bestaan, zegt Hagoort. Wel denkt de EO na over een andere opzet van de regionale ontmoetingsavonden. Tijdens deze bijeenkomsten gaan directie en medewerkers van de EO het land in om tekst en uitleg te geven over het beleid. “We merken dat dat niet voldoende is om mensen te trekken. We moeten iets meer bieden dan alleen het uitleggen van het beleid. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een thema-avond over hoe je de jeugd in onze tijd kunt bereiken. We hebben als omroep de expertise over in huis die we kunnen doorgeven. En daarnaast kunnen we uitleg geven over ons beleid.”