Home Landelijke radio Omroep Apeldoorn heeft meer tijd nodig

Omroep Apeldoorn heeft meer tijd nodig

Omroep Apeldoorn heeft meer tijd nodig om zijn onderhandelingen met schuldeisers af te ronden, dit schrijft de Apeldoornse Courant.

De lokale omroep had gisteravond om zes uur uitsluitsel willen hebben over de kans op voortbestaan. Dat ‘Uur U‘ is doorgeschoven naar vanmiddag drie uur. Volgens voorzitter Peter Vlug zegt de vertraging niets over de toekomstkansen van Omroep Apeldoorn. Hij moet nog van een aantal schuldeisers uitsluitsel krijgen en heeft die niet tijdig kunnen bereiken.

Omroep Apeldoorn heeft een schuldenlast van 215.000 euro. Een actie leverde ruim 92.000 euro op. Dat geld zit in het ‘Reddingsplan voor Stichting Omroep Apeldoorn‘ en zal niet verdwijnen als de omroep failliet gaat. Schuldeisers moeten zich bij een faillissement dan ook tevreden stellen met de bezittingen van de omroep. Die vertegenwoordigen waarschijnlijk minder waarde dan de worst van 92.000 euro die het ‘Reddingsplan‘ de crediteuren voorhoudt. De omroep hoopt dan ook daarmee de schulden te kunnen afkopen.