Home NPO 3FM 3FM Serious Request Eindstand 3FM Serious Request 2017 drie ton hoger

Eindstand 3FM Serious Request 2017 drie ton hoger

Eindstand 3FM Serious Request 2017

3FM Serious Request 2017 heeft in totaal 5.341.385 euro opgebracht. Dat is ruim drie ton hoger dan de eindstand die op kerstavond bekend werd gemaakt. De dj’s kregen toen een cheque van 5.026.144 euro overhandigd. De maanden na het Glazen Huis is het bedrag verder opgelopen, melden 3FM en Rode Kruis vandaag.

DJ’s Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen zaten in de week voor Kerst in het Glazen Huis, dat vorig jaar in Apeldoorn stond. Tijdens de veertiende editie van Serious Request werd geld opgehaald voor het herenigen van families die uit elkaar zijn gehaald door oorlog en conflict.

Herenigen van families

In het eerste halfjaar van 2018 is van totaalbedrag al 3.798.434 euro besteed aan het bij elkaar brengen van families. Dit gebeurt door het opsporen van mensen, het zorgen voor contactherstel en waar mogelijk een fysieke hereniging. De opbrengst is besteed in Nigeria, Zuid-Soedan, de Democratische Republiek Congo en Ivoorkust. De rest van de opbrengst wordt in de komende drie jaar aan dezelfde vormen van hulp uitgegeven.

Het Rode Kruis begrootte vorig jaar dat Serious Request 2017 in Apeldoorn 10 miljoen euro zou opleveren. De opbrengst was uiteindelijk bijna de helft van wat was begroot. Daarmee is Serious Request de grootste daler als een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het Rode Kruis, zo meldde de non-profitorganisatie eerder in haar jaarverslag.

Vorig jaar was het de laatste keer dat 3FM een fysiek Glazen Huis neerzette in een stad in Nederland. Voor de komende Serious Request trekken verschillende 3FM-dj’s te voet door Nederland.