Home NPO 3FM 3FM Serious Request Eindstand 3FM Serious Request 2017: 5.026.144 euro

Eindstand 3FM Serious Request 2017: 5.026.144 euro

Eindstand 3FM Serious Request 2017

3FM Serious Request heeft dit jaar 5.026.144 euro opgehaald. Dat werd zojuist bekend nadat Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hogendoorn het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn verlieten. Het geld gaat naar het Rode Kruis, dat het gebruikt om families bij elkaar te brengen die elkaar door een crisis zijn kwijtgeraakt.

De eindstand van 3FM Serious Request is nog niet definitief. Achteraf komt er altijd nog extra geld binnen van acties in het land en de online veiling die nog een aantal dagen doorloopt. Aan de andere kant gebeurt het ook dat donaties niet kunnen worden afgeschreven waardoor deze juist vervallen. Het definitieve eindbedrag wordt in de loop van volgend jaar bekend gemaakt.

NPO 3FM had dit jaar een aantal vernieuwingen doorgevoerd in de opzet van Serious Request. Zo was er een compleet nieuw Glazen Huis met twee verdiepingen en meer camera’s dan ooit. De drie dj’s moesten meer dan ooit dingen zelf regelen in het huis (van schoonmaken tot filmen). Gasten kwamen het huis binnen via een draaischijf, die één keer per uur draaide.

Ook was er dit jaar een samenwerking met de andere publieke radiostations op de slotdag. NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 4 en NPO Radio 5 zonden allemaal een uur uit vanuit het Glazen Huis. Met als hoogtepunt Gerard Ekdom die daardoor voor een uur terugkeerde op 3FM.

Eindstand 3FM Serious Request in eerdere jaren

Vorig jaar was de slotstand na de actieweek 8.744.131 euro. Ruim 2,5 miljoen euro daarvan kwam toen binnen door de nagellakactie van Tijn, die veel media-aandacht kreeg. Het jaar daarvoor haalde de actie tijdens de week 7.562.985 euro op. In totaal heeft 3FM Serious Request nu in veertien jaar tijd meer dan 100 miljoen euro opgehaald voor het Rode Kruis.

Het is nog niet bekend of de actie volgend jaar een vervolg krijgt. De afgelopen jaren was de locatie voor het Glazen Huis voor het volgende jaar al bekend voordat de actie begon, maar dat is nu nog niet het geval.