Home Landelijke radio Eigenaar Q-music neemt krantenuitgever PCM over

Eigenaar Q-music neemt krantenuitgever PCM over

De Vlaamse Persgroep neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in krantenuitgever PCM (onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad). Het Belgische mediabedrijf heeft daarover een principe-overeenkomst met PCM gesloten. De Persgroep was in Nederland al eigenaar van Het Parool en Q-music. Volgens topman Christian Van Thillo van De Persgroep is het de gezamenlijke ambitie van zijn bedrijf en PCM om "de activiteiten van het concern ook te verbreden naar andere media".

Daarom zullen ook Het Parool en Q-music worden ingebracht in PCM. In mei moet de overname afgerond zijn.

Hoofdredacteur Jan Bonjer van het AD ziet een samenwerking met Q-music wel zitten. "Meer dan PCM nu zal Van Thillo van ‘De Persgroep Nederland’ een multimediaal bedrijf maken met dagbladtitels, online activiteiten en radio en televisie. Grote vernieuwingsmogelijkheden komen nu binnen ons handbereik", verwacht Bonjer.

Het is niet de eerste keer dat PCM betrokken is bij een radiozender. In 2006 kocht het bedrijf Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. De redactie van de Volkskrant zou voor content gaan zorgen. Maar toen bleek dat de Arrow-zenders door hun vergunning alleen maar muziek uit mocht zenden, deed PCM het belang in de zenders weer van de hand.