Qmusic is tegen de noodverlenging van de vergunningen van landelijke FM-pakketten. Dat bleek tijdens de behandeling van de rechtszaak die KINK heeft aangespannen tegen die verlenging. DPG Media, het moederbedrijf van Qmusic, heeft daarin aangegeven dat zo’n verlenging niet langer wenselijk is, meldt AD.

Het is de bedoeling de FM-vergunningen in september met drie jaar te verlengen, in plaats van te veilen. Daartoe werd besloten vanwege de coronacrisis. Zowel Qmusic als Talpa Network gaven eerder al aan dat ze het bedrag dat daarvoor gevraagd wordt te hoog vinden.

Voorstander van veiling

Met herstel van de advertentiemarkt na de coronadip vindt Qmusic het niet langer gewenst om te verlengen. Moederbedrijf DPG Media is voor een veiling, als de continuïteit van commerciële radio gewaarborgd kan worden. De advocaten van de minister van Economische Zaken gaven aan dat hiervoor minimaal een jaar voorbereidingstijd nodig is.

Sublime, BNR, Mediacorp (Slam en 100%NL) en de radiozenders van Talpa Network (Radio 10, 538, Sky en Veronica) zijn wel voor een noodverlenging. Mediacorp stelt door de coronacrisis betalingsverplichtingen te zijn aangegaan met in het achterhoofd dat er een noodverlenging van drie jaar zou zijn.

KINK

KINK heeft de zaak aangespannen omdat zij met een verlenging geen aanspraak kunnen maken op een landelijk FM-pakket. De uitspraak volgt binnen twee weken.

Foto: Qmusic | Joeri van Breukelen