Home Landelijke radio L1 start webradiostation rond dialect-muziekprogramma

L1 start webradiostation rond dialect-muziekprogramma

L1 is een webradiostation gestart rond het radioprogramma ‘Plat-eweg’. Het programma met muziek in het dialect is erg populair. De Limburgse publieke regiozender speelt daarop in met de nieuwe stream. Op het nieuwe internetstation is non-stop Limburgse muziek te horen met op het hele uur het nieuws van de NOS. Overdag komt daar Limburgs nieuws bij.

"Ik verwacht dat de luistercijfers van het reguliere radioprogramma Plat-eweg – elke werkdag tussen 19:00 en 20:00 uur op L1 Radio – iets zullen dalen door het nieuwe initiatief op internet", zegt hoofdredacteur Leo Hauben van L1. 

"Daartegenover staat dat we met 24 uur per dag dialectradio via internet ook weer nieuwe luisteraars kunnen bereiken. Als publieke omroep willen we via zoveel mogelijk verschillende platforms een zo groot mogelijk publiek bereiken. Het gaat om de optelsom." De naam Radio Plateweg is afgeleid van het dialect-muziekprogramma ‘Plateweg’. Men hoopt op 1 mei te starten met het station.

L1 kondigde vorig jaar al aan dat het graag met het internetstation wilde beginnen. Doel was om in mei 2008 te beginnen. Maar dat is dus niet gelukt.