Edwin Evers vindt het ‘ronduit schandalig’ hoe Frank Dane eind vorig jaar van zender werd gehaald. “Je gaat niet iemand in een FaceTime-gesprek zeggen dat de ochtendshow stopt. Dat vind ik gek”, zei de voorganger van Dane in de ochtend van Radio 538 bij Humberto. “De manier waarop hij van die ochtendshow afgehaald is, is natuurlijk ronduit schandalig. Ik vind het dus heel knap hoe hij zich daar overheen heeft kunnen zetten.”

Evers noemt 538 nog wel steeds ‘een geweldig station’. “Maar je beschadigt hiermee én het station én de dj. Ik denk dat het goed is dat hij even van de radar af geweest is. Dat heeft hem denk ik wel een beetje rust gegeven. Ik denk dat de middag een goede plek voor hem is.”

Frank Dane gaat nu in de slag in de middag van Radio 538. “Ja, ik had het wel een beetje verwacht eigenlijk. Ik dacht: ze gaan echt geen afscheid nemen van Frank Dane. Dat zou een beetje dom zijn. Het is een goede dj”, zegt Evers.

Gewoonte

Na het vertrek van Evers gingen de luistercijfers van 538 flink omlaag. Dat is Frank Dane niet aan te rekenen, vindt Evers. “Eigenlijk heeft hij het heel goed gedaan. Maar als mensen heel lang naar iets geluisterd hebben en een gewoonte is, dan gaan mensen zoeken. Je kunt dat niet op het conto van Frank Dane zetten.”

Foto: Talpa Network