De radioshows van Radio 538 zijn vanaf maandag weer te zien op TV 538. Dit laat de zender weten, nadat het eerder aangaf te stoppen met het uitzenden van de ochtend- en middagshow op 538. Het stoppen had met het NMO-luisteronderzoek te maken.

Vanaf maandag is de visual radio van Radio 538 de hele dag te zien op TV 538 en zijn dus alle radioprogramma’s ook te bekijken. Morgen start de zender met alleen de ochtendshow op het tv-kanaal.

Regels luisteronderzoek

538 meldde eerder vandaag nog juist dat de programma’s van Radio 538 niet meer te zien zijn op TV 538. Dat had volgens de zender te maken met regels van het NMO-luisteronderzoek. “We hebben dingen aangepast, waardoor we nu wel aan de regelgeving voldoen”, zegt een woordvoerder van 538. “We zorgen ervoor dat visual radio weer zo snel mogelijk wordt doorgezet, zodat onze luisteraars daar weer van kunnen genieten.”

In het luisteronderzoek wordt gekeken wat iemand luistert. Door encoding kan er onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende distributiekanalen van 538. Hierdoor kan voorkomen worden dat het geluid van TV 538 meetelt voor de luistercijfers van Radio 538.

Foto: Radio 538