Once Upon a Time in the West van Ennio Morricone voert dit jaar opnieuw de Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4 aan. Schindler’s List van John Williams staat opnieuw op de tweede plaats. Nieuw op drie is de muziek van Star Wars, eveneens gecomponeerd door John Williams.

De Filmmuziek Top 50 is vanmiddag tussen 12:00 en 18:00 uur te horen op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. De complete lijst is hier te vinden.

De hoogste nieuwe binnenkomer is Downton Abbey van John Lunn op positie 34. Andere nieuwe binnenkomers zijn Zorba the Greek door de in september overleden componist Mikis Theodorakis op nummer 44, Merry Christmas Mr Lawrence van Ryuichi Sakamoto op positie 47 en nieuw in de lijst, op plaats 48, Dune van Hans Zimmer.

De grootste stijger is E.T. van John Williams: de soundtrack klimt met veertien plaatsen naar nummer 25. De soundtrack bestaat dit jaar veertig jaar. Jaws, eveneens van John Williams, stijgt met twaalf plaatsen naar 35. De Nederlandse componist Rogier van Otterloo klimt met Turks Fruit twee plekken omhoog naar de achttiende plaats in de Filmmuziek Top 50.

Hofleveranciers

John Williams en Hans Zimmer staan dit jaar met maar liefst acht noteringen in de Filmmuziek Top 50, vorig jaar hadden beiden nog zes noteringen. Ennio Morricone is vier keer vertegenwoordigd in de lijst.

Foto: NPO Radio 4/Marc Wielaert