Eddy Keur wil graag weer een eigen programma maken op de landelijke radio. “Ik zou het wel leuk vinden om er wat bij te doen. Eén belletje en we kunnen altijd een kop koffie drinken”, vertelde hij dit weekend op NH Radio. “Ze kunnen me altijd bellen.”

Twee jaar lang presenteerde Eddy het nachtprogramma ‘De Show Zonder Naam’ op Radio 538. Eind 2015 moest het programma wegens bezuinigingen stoppen. Eerder was hij al te horen in het weekend op Radio 10 Gold. “538 en Radio 10 Gold hebben heel veel voor mij gedaan. Het waren twee prachtige jaren op Radio 538”, benadrukt Eddy, die tegenwoordig een eigen weekendprogramma heeft op de regionale zender NH Radio.

Initiatief van zenders

Toch vindt Eddy dat het initiatief van de zenders moet komen en niet van hem zelf. “Niet arrogant bedoeld, maar ik heb niet zo’n zin meer om achter radiostations aan te bellen of er misschien een gaatje voor mij is. Al is het maar voor één keer in de week of twee nachten, of wat dan ook, en om dan een ‘nee’ te horen.”

Prem Radhakishun heeft al laten weten dat hij zijn nachtprogramma op NPO Radio 1 voor één keer aan Eddy wil afstaan. In de nacht van zondag 23 op maandag 24 augustus zou Eddy dan het programma ‘Zwart Prietpraat’ tussen 0:00 en 2:00 uur mogen presenteren.

Foto: NH Radio