Home Landelijke radio Directeur moslimomroep met de dood bedreigd

Directeur moslimomroep met de dood bedreigd

Directeur Frank William van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) is donderdag telefonisch met de dood bedreigd. De beller, die zich voorstelde als Mullah Omar uit Tilburg, zei dat William wegens zijn te liberale koers van de NMO “zeker binnen een week” zal worden vermoord.

Dat heeft de NMO donderdag laten weten. William krijgt al geruime tijd ‘waarschuwingsbrieven’ van mensen die ontevreden zijn met de kritische houding van de omroep tegenover de radicale islam.

De NMO heeft bij de politie aangifte gedaan van de doodsbedreiging. Een woordvoerster van het korps Gooi en Vechtstreek zei dat de politie een onderzoek is begonnen naar aanleiding van de aangifte van bedreiging.

De NMO deed onlangs al eens aangifte van een bedreiding met de dood aan het adres van William. De directeur wisselt op advies van de politie al geruime tijd geregeld van auto en maakt zijn bestemmingen niet aan anderen bekend, zei Asrafali. Die maatregelen dateren al van voor de moord op Theo van Gogh. Van onderduiken is volgens Asrafali nog geen sprake. De politiewoordvoerster kon niets zeggen over concrete adviezen en maatregelen. [Planet]