Home Landelijke radio Edvard Niessing vaste nieuwslezer bij Novum Nieuws

Edvard Niessing vaste nieuwslezer bij Novum Nieuws

Edvard Niessing is deze week gestart als vaste nieuwslezer van Novum Radio. Niessing leest voor de ruim 130 lokale omroepen, ID&T Radio en Radio 10 Gold.

Zijn komst versterkt het bestaande team van nieuwslezers bij Novum dat op dit moment bestaat uit Anneloes den Haan, Peter Hooghiemstra, Robin Velderman, Peter Overman, Robert Bulthuis, Tamara Bok, Jolanda Bayens en verschillende freelancers.

Edvard Niessing begon in 1966 bij AVRO’s jeugdomroep MINJON. In 1970 volgde de KRO, waar hij 22 jaar werkte als radio- en tv-omroeper, disc-jockey, regisseur, muzieksamensteller en presentator van programma’s als Pep op Drie, In antwoord op uw schrijven, Van Twaalf Tot Twee, het sportprogramma Goal, diverse Radio-4 programma’s en het nachtprogramma Niemandsland. In 1992 maakte hij de overstap naar Radio Noordzee Nationaal waar hij als programmaleider aan de basis stond van deze zender. Twee jaar later werd hij nieuwslezer bij het ANP, waarna hij werd gevraagd de presentatie van het RTL-Nieuws op TV voor zijn rekening te nemen, wat hij drieenhalf jaar lang deed. Recentelijk presenteerde Niessing diverse programma’s in de nieuws- en amusementsector bij radio West, was hij nieuwslezer bij TV West, te zien in verschillende commercials en presenteerde hij voor Teleac in 1999 en 2000 de documentaireseries Waterwerk over maritiem Nederland.